gratis seo

SEO zelf doen is moeilijk!…of toch niet?

Om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee hoe moeilijk het is. Wat wel zeker is, is dat het niet heel makkelijk kan zijn, anders zou iedereen het kunnen. Er zouden dan ook geen talloze bedrijven zijn die het aanbieden voor een flink uur tarief.

Wat is SEO?

seo

Als je op de een of ander manier op deze pagina terecht bent gekomen, dan ben je wellicht op zoek naar informatie hierover. Je hebt waarschijnlijk al een idee wat het is. Niemand typt namelijk per ongeluk S..E..O in google en clicked daarna ook nog op zoeken zonder een idee te hebben van wat het is.

SEO is natuurlijk Search Engine Optimisation of in gewoon nederlands: Zoekmachine optimalisatie. Hoe kom je met je website zo hoog mogelijk in de zoekmachine (lees google, want de rest telt toch niet echt mee) resultaten. Ook wel je SE ranking genoemd (Search Engine ranking)

Dure grap..

Veel websites die je tegenkomt over zoekmachine optimalisatie zijn vaak van bedrijven die je een deel van de puzzel willen geven in de hoop dat je dan hun diensten afneemt om de puzzel helemaal compleet te krijgen. Dat zal je hier niet vinden, ik ben immers helemaal geen expert. Ik ben een Software Engineer die heeft bedacht dat het misschien leuk is om SEO te proberen. En ook om te kijken hoever ik kom. Velen van jullie zijn hoogstwaarschijnlijk ook geen SEO expert en willen het misschien ook zelf proberen te doen.

Experiment!

seo

Op deze site zal ik de stappen delen die ik uitprobeer om steeds hoger in Google te komen. Ik zal je ook vertellen hoe ik aan deze stappen ben gekomen en bovenal zullen ze geen geld kosten. Gratis SEO dus!
Verder zal deze site zelf ook deel zijn van het “experiment”, alles wat ik doe en leer van SEO zal ik toepassen op deze site.

Mocht je dus via Google op deze site terecht zijn gekomen, dan werkt de zoekmachine optimalisatie al best redelijk 🙂 .
Mocht niemand deze site ooit vinden en bezoeken, dan maakt het ook niet veel uit. De SEO toepassingen die ik heb geleerd en toegepast zijn het dan ook niet waard om verder te verspreiden…

De regels

Om het even allemaal samen te vatten, je zult hier mijn SEO zoektocht kunnen volgen en hopelijk ook van leren. Ik zal me (proberen) te houden aan de volgende regels:

  • Geen gebruik maken van betaalde zoekmachine optimalisatie diensten (als je SEO expert bent en je wil gratis een tip delen, dan sla ik het zeker niet af)
  • Alleen gebruik maken van SEO tools die gratis beschikbaar zijn (ook geen trials)
  • Alle zoekmachine optimalisatie maatregelen worden op deze site uitgevoerd en ook gedeeld op deze site
  • Als je tips/aanbevelingen etc hebt, kan je deze altijd naar me sturen. Mocht ik er gebruik van maken dan deel ik ze op de site met vermelding van wie ik ze heb gekregen (link-building idee?)
  • Ik trek er 6 maanden tot een jaar voor uit om te kijken waar mijn SE ranking eindigt in google. (dus tot maximaal 4 oktober 2021)

Op uw plaatsen, klaar,…..

Aangezien SEO best wat tijd kan kosten heb ik geen idee hoe snel en op welke plek in Google ik ga eindigen heb ik de laatste regel hierboven bedacht. Zoekmachine optimalisatie is geen sprint, maar een marathon.
Alles wat ik je ga vertellen op deze site kan je vast ook vinden op heel veel andere sites, wat ik hier probeer is om het allemaal beetje bij elkaar te brengen. En ook nog eens zo hapklaar als mogelijk 😉
Het is nu zondagavond 4 oktober 2020, we zitten allemaal meer binnen door Corona.
Dus laten we maar beginnen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *